Worldometers verilerine göre dünya üzerindeki toplam covid-19 vaka sayısı 141,111,615. (17 Nisan 2021) İlk vaka Aralık ayında Çin’in wuhan bölgesinde çıkmıştı. 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine ve aşının aktif olarak kullanılmasına rağmen ne yazık ki tüm dünyada kısıtlamalar bilindiği üzere devam ediyor. Kısıtlamalar ile birlikte insanlar evden ve esnek çalışmaya başladılar. Yapılan çalışmalar, herhangi bir otokontrol sistemi içinde yer almayan bireylerin daha mutlu ve verimli çalıştıklarını gösteriyor.

Hal böyle olunca insanın kendisine ayıracağı vakit artıyor. Hatta yine araştırmalar, evde boş kalınan dönemlerde kitap okuma oranından tutunda kişisel beceri geliştirme alanında insanların çevrimiçi kurslara ilgisinin arttığını gösteriyor. Örnek olarak, Yale Üniversitesi’nin ücretsiz bir kursu olan “Refah Bilimi”ne 1,3 milyon insan kaydolmuş. 2019’un sonundan bu yana programa online kayıt sayıları %295 artış göstermiş. Mart 2020’de ise yarım milyondan fazla yeni öğrenci sadece birkaç hafta içinde kayıt yaptırmış. Kendimden bahsedecek olursam buradaki yazımda hiç ilgim olmamasına rağmen 2020 mart ve nisan ayında python programlama diline ilgi duyduğumu belirtmiştim. Bu süreçte bir çok üniversite değişik alanlarda online olarak kurs hizmeti verdi.

Konu tercihleri ise sadece üniversite kursları ile sınırlı kalmıyor; meditasyon uygulamalarından dijital fitness derslerine ve çevrimiçi aşçılık kurslarına kadar bir sürü online seçenek bizlere sunulmuş durumda aslında. Mesala spor salonları varken insanların uygulama üzerinden fitnes ve antreman yapmaları bu zamana kadar alışıla gelmemiş bir durumdu. İnsanların sağlıkları için spor yapma imkânları da salgınla kısıtlanınca bu tip uygulamalara olan ilgi arttı.

Salgın öncesinde teknolojiye ve sosyal medyaya artan bağımlılık, özellikle genç insanlarda yalnızlığa katkıda bulunan bir faktör olarak değerlendirilmekteydi. Ancak, COVID-19 salgını sırasında çoğu insanın yalnızlıktan kurtulmasına aracı olacak şeyin aynı teknoloji olması oldukça ironik.
Garip olsa da bu yaşanan geçici kısıtlama durumunun halihazırda büyümeye başlamış sektörleri daha da hızlı büyüteceği muhtemel görünüyor.
Python ile Pandas ve TA-Lib kütüphanelerini kullanarak Hisse Senedi ve Fiyatlarını Simüle Etme
Borsadaki robot işlemleri ve Algo Trading
Kripto paralarda bot çalıştırmak ve en iyi 5 kripto para botu
Python ile kripto paraları için al – sat sinyali gösteren bot yazalım.
Yapay zeka siteleri ile para kazanma
Milletimizin başı sağ olsun
2023’te Yatırım Yapılabilecek En İyi Yapay Zeka Kripto Tokenları ve Projeleri
Derin öğrenme ve makine öğrenimi arasındaki fark nedir?